Agenda en uitgaanstips

Nieuwjaar
1 en 2 januari

In Albanië wordt nieuwjaar maar liefst twee dagen gevierd.

 

 

Zomerdag - Dita e Veres
14 maart

Met dit feest wordt het einde van de winter gevierd, met muziek en vrolijkheid.

Lees verder...

Onze statistieken

Vandaag 70
Deze week 70
Deze maand 2616
Sinds 11-2008 833720

Afbeeldingen 

Wat staat er op de afbeeldingen boven aan de pagina's van deze website?

 

 

Tirana, hoofdstad van Albanië

 

Het Skanderbegplein (Sheshi Skënderbej in het Albanees) is het centrale plein in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Midden op het plein staat een groot ruiterstandbeeld van de nationale held Skanderbeg naast de Albanese vlag.

 

 

Himarë

 

Himarë is een stad in het zuiden van Albanië. Himarë is een populaire badplaats aan de Ionische Zee. Het is het toeristische centrum van de Albanese Rivièra. De bevolking van Himarë is overwegend etnisch Grieks.

 

 

 

Krujë

 

Het kasteel van Krujë was het centrale strijdtoneel in Skanderbegs strijd tegen de Ottomanen. Het kasteel wist drie belegeringen door de Ottomanen te doorstaan. Zelfs Sultan Mehmed II, bijgenaamd "de Veroveraar", lukte het niet om door de verdediging van het kasteel heen te breken. De stad Krujë, in het westen van Albanië, is tevens populair bij toeristen vanwege de plaatselijke bazaar.

 

 

Het Kasteel Rozafa in Shkodër

 

De heuvel waarop het Kasteel van Rozafa staat was al sinds de klassieke oudheid van strategisch belang. De Illyriërs hadden zich hier gevestigd totdat zij verslagen werden door de Romeinen in 168 v.Chr. Het huidige kasteel stamt uit de 14e eeuw. Rond dit kasteel speelde zich in 1474 de belegering van Shkodër af. Tegenwoordig zijn de ruïnes te bezichtigen als deel van een archeologisch park.

 
2024 Harmen Schoonekamp | Contact | Talennet | Sitemap..

Citaat van de dag

"Ik kan werkelijk niet geloven dat dezelfde God die ons heeft begiftigd met gevoel, rede en intellect, de bedoeling had dat wij deze niet zouden gebruiken.
Nuk ndihem i detyruar të besoj se vetë Zoti që na ka dhënë shqisat, arësyen dhe zgjuarsinë, pretendon që të mos i përdorim. "
- Galileo Galilei -
(1564-1642)

Snelkoppelingen en mededelingen

Neem contact op

E-mail